~ doa kami ~

ya Allah..Kau permudahkanlah segala urusan kami..Murahkanlah rezeki kami..Kurniakanlah kami zuriat yang soleh dan solehah..Berkatilah rumahtangga kami..Tenangkanlah hidup kami..Bahagiakanlah kami hingga nafas terakhir kami..
Amin Ya Rabbal Alamin..

Our Baby

Lilypie Pregnancy tickers
MR. RIGHT...let him remain mystery...

MRS. RIGHT...the writer for this blog...

Mahligai Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

..OUR ANNIVERSARY..

Daisypath Anniversary tickers

..THANKS FOR YOUR PROPOSED..

Daisypath Anniversary tickers
MySpace

my lovely diploma..! !

Daisypath Graduation tickers

Friday, October 5, 2012

Bersalin - Pengalaman Terindah

28 may 2012


Pagi tu farah rase lain dh..mcm beby kurang gerak tau!Takut sgt..tp mula2 tu ingatkan beby akn gerak aktif tengahari tu..tp frh tunggu2 jgk..xde pn prgerakan aktif beby!Berdebar sgt..tengahari tu farah inform kt husband farah dgn mak farah..huhu..tepat pkul 12 tgahari, farah pn gerak ke Hospital Selayang..kat hospital tu, servis dia memang tip top la! Mula2 farah kena wat CTG..yg nk check jantung beby tu..ok, doctor kate jantung beby normal..pastu farah kena scan perut pulak..mase scan tu, farah dgr doktor membebel2..sempat lagi doktor tu kutuk perut i..! Huhu..sabo jelah..

mse scan tu, doktor kate air ketuban sikit dgn beby besar..mase tu memang farah berdebar sgt2..huhu..hanya tuhan yg tahu camne farah rase mase tu..pastu doktor nk cek bukaan!!Dlm hati farah, xkan nk cek bukaan dh kot! Xready lagi ni..huhu..mase doktor cek bukaan,memang SAKIT yg amat3!!Argghh..tension ngat mase tu sebab farah x ready pn lg..huhu..tp redha jela..pastu doktor ckp bukaan dah 3cm!Memang mase tu terkejut la..ish,xpercaye pn ade! Pastu farah gi jap kt husband kt ruang menunggu tu..farah inform yg bukaan dh 3cm..dia ape lagi, trkjut jgk la..farah bgtau husband pn dlm keadaan 'relax'..haha..sbnarnye dlm hati rase nk nangis sbb sakit kene seluk..tp sbb rmai org, xjadi nk nangis!

Hehe..ari tu jgk farah kena tahan wad..mula2 masuk wad kelas3..pastu kitorang mintak tukar ke wad kelas 2 sbb serabut sgt wad kelas 3 tu..huhu..rmai org..alhamdulillah, urusan kami dipermudahkan..kejap je kitorang tunggu xsempat panas punggung pn,dah dapat katil kt wad kelas 2..hehe..xbeza byk pun wad kelas 3 dgn 2 ni..juz beza bilangan katil, aircond or kipas, bilik air..tp harga beza banyak la..hihi..nanti farah update bayaran hospital pulak ek..insyaAllah..Tp wad kelas 2 lagi best la sb cm privacy sikit..hehe..mlm tu doktor datang kt wad farah..cek bukaan lagi..still 3cm..mmg sakitttt..huhu..mlm tu hsband terchenta teman farah,tp dia tdo dlm kete sbb guard x bagi tdo kt wad..huhu..mlm tu mmg x nyenyak lah tido..campur sakit contraction lg..raseny pukul 3pg baru farah tdo..tu pn x nyenyak!

Sempat lagi makan KFC mlm tu tau,minum ais utk kali trakhir pn sempat gak..hehe..thanx abg! Saaaaaayang abg !!29 may 2012Pukul 6 pagi farah dah terjaga..pastu terus mandi..sb doktor akan datang cek bukaan lagi..huhu..ok..dipendekkan cite,pagi tu doktor cek bukaan, mase tu 5cm dah..haaa..ade kemajuan! Hehe..doktor pn hepy sb bukaan makin besar..hihi..alhmdlh..walaupn sakit,tapi farah nak sgt cepat2 bersalin sbb x sbar dh nk jumpe beby!

Pastu farah mintak hsband belikan bubur kfc utk sarapan pagi tu..lepas selesai sarapan, nurse ckp bile2 masa je boleh masuk labour room..sempat lagi farah jalan2 kt luar wad sementara tunggu nurse bwk gi labour room! Hehe..smpaikan nurse ckp yg farah rileks je,x mcm 5cm pn! Haha..lawak je ble ingt balik..tapi mse tu memang dh stat contraction..tp sikit2 jela..tepat pukul 11pagi, nurse datang jemput farah kat wad..first time naik wheelchair ok! Haha..smpai kat labour room, farah diarahkn utk pakai baju putih cam baju bedah gtu..seram sejuk sgt mase tu..hehe.

.Dipendekkan cite..Farah sakit contraction yg kuat stat dari pukul 11pagi smpai pkul 4ptg..huhuAllah takdirkan farah tanggung sakit selama 5jam..Tepat pukul 4.17ptg, lahirlah khalifah kecil kami..Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi, walaupun farah meneran selama 30minit, walaupun farah tertido semasa meneran, walaupun doktor hampir2 nak guna alat bantuan utk keluarkan baby, tapi, syukur sangat sbb Allah permudah segalanya..Alhamdulillah...

** ukasyah 4 bulan



Kehadiran suami disisi semasa sakit nk bersalin sgt2 bermakna dan beri kekuatan yg luar biasa kpd farah..!Terima kasih abg sbb menemani syg dikala syg berjuang utk lahirkan putera kita..'hadiah' itu khas utk abg..Semoga Allah sentiasa pelihara cinta kita..Semoga Allah sentiasa lindungi mahligai kita..Semoga Allah kekalkan kasih syg diantara kita hingga ke syurga..aminnnn..

Saturday, September 29, 2012

Ukasyah genap 4 bulan hari ni..

salam..
lamanye x berblogging...
rindu sungguh...

tiba2 rase nk brblogging ni.. aishhh

hari ni Ukasyah genap 4 bulan.. Alhmdulillah...
makin pandai... gelak2..
penggeli orangnye.. haha
suke sgt bile mama papa geletek dia..
cerdik sungguh anak mama ni... hihi..

semoga Muhammad Umar Ukasyah jadi anak yg soleh ye...
InsyaAllah... aminnnn


Saturday, June 23, 2012

25 hari berpantang..

Salam..Hari ni genap 25 hari farah berpantang..boring sgt2..huhu..bukannye ape,aktiviti seharian xberubah pn..makan pulak memang menu sama je tiap2 hari..ish, tak sabar rasenye nk melantak nando's..hihi..my hubby dh jnji nk blanje mkn dgn jln2..yeehaaaa! Cpatlah mase berlalu..15days more to go!! Chaiyok3!!!..

..pesanan buat my MR.RIGHT..

Back to Top