~ doa kami ~

ya Allah..Kau permudahkanlah segala urusan kami..Murahkanlah rezeki kami..Kurniakanlah kami zuriat yang soleh dan solehah..Berkatilah rumahtangga kami..Tenangkanlah hidup kami..Bahagiakanlah kami hingga nafas terakhir kami..
Amin Ya Rabbal Alamin..

Our Baby

Lilypie Pregnancy tickers
MR. RIGHT...let him remain mystery...

MRS. RIGHT...the writer for this blog...

Mahligai Cinta Kami

Daisypath Anniversary tickers

..OUR ANNIVERSARY..

Daisypath Anniversary tickers

..THANKS FOR YOUR PROPOSED..

Daisypath Anniversary tickers
MySpace

my lovely diploma..! !

Daisypath Graduation tickers

Wednesday, July 20, 2011

kisah cabut gigi

gigi anugerah tuhan yang sgt2 berharga..
klu xde gigi, kite xleh makan..

saje nak citer..
pasal cabut gigi...hmmm...

ari ni first time farah gi cabut gigi kat doktor..
sebelum ni cabut sendiri jek..huhuhuhu

mr. right cakap : patut pun sayang berani nk gi kat doc gigi..

hehehehe....takut jgk...
tapi terlebih konfiden pulak...
huhuhu...:(

kisahnye...kul 6 lebih, kitorang kuar..
niat di hati nak gi cari klinik gigi..
tapi jumpe laksa utara..hahaha..
then, kitorang balun la laksa dulu...(tapau je-bajet nak makan kat umah nanti...)

7.45 pm, kitorang gi klinik gigi..
terjumpe la satu klinik kat area subang perdana..
mule2 nak check je..last2 doc kate kene cabut bla bla bla...(dia duk membebel..)

DOCTOR : awak kene cabut yang belah kiri ni..pastu yang bawah ni kene tampal...hmm, empat batang kene tampal...then, yang atas belah kanan pn kene cabut...so cmne ni??...awk nak buat sume ke cmne??...awk suke minum manis ni...bla bla bla...

FARAH : buat sikit2 lah..(kaku kaki dan tangan..)

DOCTOR : okay...kite tampal yang bawah belah kiri 2 batang..pastu kite cabut yang belah kiri atas pulak...jangan takut~

FARAH : angguk (kaku...............)

**************************************************************************

perbualan antara farah dengan doctor tuu..
mase die duk tampal, farah bleh tahan lagi...
rase ngilu..tapi maybe sebab farah dah biase, so xla terkejut sgt..huhu

pastu...SESI CABUT GIGI BONGSU...!!!!
berdebar sgt3...!!!
rase cam nak hancur badan ni..huhuhu

mule2 doctor spray dulu..(xtau la ubat pe..)
pastu doctor inject kat gusi..!!!!
SAKITTTTTTT...!!!! :(
mase tu dah meleleh air mata ni..hehehe

kali ketiga, doctor gi tarik ngan alat cabut gigi..yang macam spanar tuuu...
dia tarik punye kuat...tapi gigi langsung xtercabut...
yang sakitnye farah lah...
rase cam gigi tu bergerak2 je kat dalam ni...
mase tu memang menangis xingat dunia lah..huhuhu

kali keempat doctor tarik lagi ngn spanar gigi tuu..
mase tuu, Ya Allah...!!!
rase cam nak mati....huhuhuhuhu...
rase bergegar seluruh badan, gigi...
sakitttt.....hanya tuhan yang tau betapa sakitnye mase tu..
:(

last step : doctor gi tunjuk gigi tu kat farah..!!
ade ke patut???....$#%$^%&^$@$#%$
hahaha...padahal farah yang sibuk duk tengok gigi tu..
last2 die tunjuk ...siap lap2 lagi gigi yang penuh dgn darah tuu...
haiyyya!!! manyak geli maaaa....

pastu lepas doctor cakap "okay, siap dah...awk bleh kuar"...............
mase tu, farah xkira dah...
dengan muke buruk, airmata meleleh, terus kuar dari bilik doctor tu sambil nangis2...
pastu farah cari kelibat mr.right..huhu
nasib baik mr.right cepat2 datang kat farah..
pastu terus mr.right peluk farah...
(tu pun nak bagitau..hahahaha...) thanx dear!!!

tapi yang pastinye...
sakit sgt2 cabut gigi...:(
saye serik utk cabut gigi...
walaupun ade lagi sebatang yang kene cabut, farah akan bertahan sebaik mungkin..
klu xtahan sangat2, barulah refer kat doctor..huhuhu

(thanx sudi bace - sory, entry panjang..hehehe)

p/s : abg, timekasih sebab jage syg mase syg sakit....syg saaaaaaaaaaaaayang abg sgt2..!!!!!











No comments:

..pesanan buat my MR.RIGHT..

Back to Top